ПередОгляд BioShock Infinite

Розробник : Irrational Games

Видавець : 2K Games

Жанр : екшн від першого лиця

Платформа : Windows ,Xbox 360, Playstation 3

BioShock Infinite – третя частина серії BioShock, що являє собою суміш екшена від першого лиця та психологічного трилера. Розробкою займається студія Irrational Games, що подарувала нам такі ігри як Freedom Force, Tribes: Vengeance та оригінальний BioShock (який був дуже крутий на відмінну від другої частини, розробкою якого займалась інша студія). На відмінну від подій двох перших частин гри, нас з під води запустять у небо – дійство буде відбуватися на теренах летючого міста Колумбія – гордістю американської нації і великим дивом серед людських винаходів, що було побудовано у далекому 1900 році. За сюжетом, через декілька років після відправлення у політ, в місті сполохнуло повстання, і воно відбилося від рук американського правління, після чого зникло десь за горизонтом.

Події гри нам розповідатимуть про Букера Де Уітта – нашого протагоніста, і за сумісництвом колишнього співробітника «Детективного агентства Пінкертона». У 1912 до нього звертається невідома людина, і просить звільнити дівчину на ім’я Елізабет з летючого міста, Дівчина ж непроста, вона володіє надприродними силами, а точніше може зазирати у інші світи, та робити з ними чудернацькі речі. Основна сюжетна зав’язка буде розвиватися навколо Букера та Елізабет – те що головний герой викрадає дівчину стає каталізатором маленькї народної війни. А у місті давно було протистояння між пролетаріатом та владою. Також буде другорядна лінія Елізабет – Songbird. Songbird – крилата штукенція і один а антагоністів гри. Як ці двоє пов’язані – дізнаємось уже під час проходження.

В геймплеї не обіцяють робити значних змін – він буде виконаний у класичному «біошоківському» стилі. Тобто є у нас пушечка і місцевий аналог магії – і з цим набором ми б’єм ненависних ворогів, які будуть товпою навалюватися на нас (інколи і по одинці – це як вканає). Про кількість видів зброї розробники поки що не розповсюджувалися. Магія ж буде на зразок одноразової зброї – так як АДАМ (річ, що наділяла надприродними властивостями людей з попередніх частин). Події гри відбуваються за 50 років до подій оригінального BioShock. В деяких моментах Брук буде бачити прориви між світами, у яких будуть присутні різні речі. За допомогою Елізабет він зможе транспортувати ці речі з іншого світу до свого. Все місто пронизано транспортною системою – коліями – якими ми будемо подорожувати – у нас на руці буде штуковина, що буде чіплятися за колію. По дорозі нам нестимуться і інші NPC, яких ми можемо як пропускати, так і збивати.

Розробники нам обіцяють зробити живий та яскравий світ. Оскільки на відмінну від попередніх частин, де місто було заполонене психами – тут у нас всі більш-менш нормальні. Тому бажано буде думати на тим що ти робиш – інколи для того щоб на тебе напали достатньо буде витягнути зброю.

У грі буде гарно передана епоха – для всіх фанатів стімпанка це буде справжній подарунок. Рушієм виступить модифікований Unreal Engine 3.0 – так що за візуальний ряд можна не переживати – і насолоджуватися яскравою та соковитою картинкою у скріншотах та трейлерах. Поні не обіцяють.

Про мультиплеєр, на даний момент, нічого не відомо.

Якраз з з цією статтею Irrational Games оприлюднила новий відеоролик з гри BioShock Infinite,у якому розробники діляться деталями про новий тип ворогів – Handyman.

А ось і підбірка трейлерів: