OpenHistory [Jedi Knight] Частина 4

Містить огляд суттєві спойлери сюжетні, падаван!

e6284fdd15ef2ec6dd27b65e91be7e25ccbc8bfd981cb7624d69c365ecdd14e4-1024x320

Jedi Outcast – це одна з тих ігор, яка отримала свій культовий статус не тільки тому, що була шедевром, але й тому, що вийшла в правильному місці і в правильний час. Початок 00-х ознаменував швидкий розвиток ігрової індустрії, а також появу домашніх РС і комп’ютерних клубів по всій Україні. При тому на широких екранах ось-ось мав вийти новий епізод “Атака Клонів”, що дав не малий хайп довкола гри.

Сюжетний план Jedi Outcast зробив прорив в серії. Події гри розгортаються через 3 роки після подій Таємниць Ситхів. Закінчивши навчання Мари Джейд, Кайл вирішує розірвати свій  зв’язок з Силою і повертається до свого старого ремесла, та продовжує працювати на Республіку у ролі найманця. Кайла і його напарницю Джен Орс відправляють у розвідку на одну з імперських баз, де головні герої знаходять секретну лабораторію, на якій звичайних людей штучно намагаються наділити Силою. Нашу діяльність помічає головний антагоніст гри – Дессан, колишній учень академії джедаїв імені Люка Вейдеровича Скайвокера. Дессан намагається за допомогою експерементів створити собі особисту армію темних джедаїв, але Кайл і Джен руйнують його плани, підриваючи дослідницький комплекс і рятуючи усіх піддослідних.

Дессан разом зі своєю ученицею Тавіон відслідковують головних героїв і вбивають Джен. Вбитий горем Кайл відправився в Долину Джедаїв, щоб повернути собі Силу. А це був хитрий план Дессана, щоб Кайл таким чином показав місце знаходження Нексуса Сили. А дістати головного лиходія виявилось не так легко, і поки Кайл літав по всій галактиці в пошуках Дессана, антагоніст повним ходом почав створення особистої армії темних джедаїв, щоб відновити владу імперії в галактиці та раз і назавжди знищити усіх Джедаїв. Діставшись до учениці Дессана – Тавіон, Кайл дізнається усю правду, що Джей насправі жива, і що Дессан готує напад на академію джедаїв, куди Кайл і відправляється, щоб зупинити головного лиходія.

Геймплей, як і сюжет, також вийшов на абсолютно новий рівень. Перші години гри, не маючи Сили, гравець буде винищувати ворогів за допомогою імперського арсеналу. Проте вже за декілька рівнів Кайл повертає собі Силу і світловий меч, і гра змінюється докорінно. Вперше в серії, світловий меч став по-справжньому грізною зброєю. Зручна бойова система відбиває будь-яке бажання користуватись будь-якою іншою зброєю. При тому кількість ворогів зі світловими мечами в рази більша, ніж у всіх попередніх іграх разом узятих, тому одним з головних плюсів даної гри є складні, але дуже цікаві і водночас реалістичні бої на мечах, де один чіткий удар все вирішує. Дизайн рівнів одночасно і великий плюс, і мінус гри. Локації суттєво збільшились, а заплутаність рівнів має просто нереальну складність. Але це також створює певний реалізм. Гравця закидують на нову місцевість, безліч коридорів, безліч дверей, безліч секретів і таємних ходів змушують ретельно досліджувати кожну кімнату, адже одна пропущена кнопка чи вентиляційна шахта можуть надовго зупинити проходження, і гравець буде годинами бігати з думкою: “І куди мені в біса йти?!”. Однак проходження кожного рівня подарує по-справжньому незабутні відчуття.

В цілому Outcast вивела серію Jedi Knight на новий рівень, подарувавши як фанатам “Зоряних Війн”, так і звичайним геймерам не просто одну з найкращих ігор за мотивами Star Wars, де поєднано у собі і чудовий сюжет, і геймплей. А дизайн рівнів і загальний настрій гри, музичний супровід створюють ту саму атмосферу далекої-далкої галактики.

OpenHistory [Jedi Knight] Частина 1 – Dark Forces

OpenHistory [Jedi Knight] Частина 2 – Dark Forces II

OpenHistory [Jedi Knight] Частина 3 – Mysteries of the Sith